Yritys

Suurenmoisille ihmisille

Alfidon tarina alkoi vuoden 2013 alkupuolella, kun mietin mitä elämältäni haluan. Kaipasin uusia haasteita ja mahdollisuuden siirtää tutkimustyössä oppimaani käytäntöön. Rakastin edelleen voimaharjoittelua ja tiesin sen sopivan erinomaisesti myös isompikokoisille henkilöille. Matalan kynnyksen palvelujen puute kuitenkin jarrutti turhan monen liikkumista. Tästä kaikki lähti, unelma Alfidosta suurenmoisten ihmisten liikunta- ja kohtauspaikkana oli saanut alkunsa.

Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa hyvinvointia suurenmoisille ihmisille ilman ulkonäkö- ja suorituspaineita. Tätä kuvastaa esperantosta johdettu nimi Alfido. AL = kohti, luokse ja FIDO = usko, luottamus. Vapaasti suomennettuna "voimaantuminen"

Tärkeimmät arvomme ovat:

1) Hyväksyminen
Jokainen on tärkeä ja arvokas sellaisena kuin on. Meillä ei ole tarvetta istuttaa ketään mihinkään muottiin, vaan auttaa häntä kasvamaan paremmaksi versioksi itsestään. Paremmalla versiolla tarkoitamme jaksavaa ja hyvinvoivaa ihmistä, jolla on energiaa ja kyvyt tehdä itselleen tärkeitä asioita.

2) Arvostaminen
Ihmistä tulee arvostaa omana itsenään, ei esimerkiksi ulkoisen habituksen tai aseman perusteella. Jokaisella meistä on tarve tulla nähdyksi ja kuulluksi. Ja jokainen meistä pystyy esim. liikkumaan, kunhan annos on valittu meille sopivaksi. Arvostamisen tulee näkyä kaikissa kohtaamisissa, ja erityisesti tuen ja palautteen antamisessa.

3) Kannustaminen
Kukaan meistä ei ole seppä syntyessään ja hyötyy tarpeenmukaisesta kannustamisesta ja tukemisesta. Kannustamisen tarve on toki yksilöllistä. Kaikki kuitenkin hyötyvät ystävällisestä ja rohkaisevasta sanasta ja hymystä. Pistetään siis hyvä kiertämään.

Tavoitteenamme on tarjota omaa rauhaa, räätälöityä liikuntaa ja asiantuntijaohjausta ”pilke silmäkulmassa” ilman ulkonäköpaineita. Maailmaa emme mullista, mutta monen ihmisen elämän kylläkin, ja se riittää!

Visionamme on lopettaa ulkonäköön kohdistuva syrjintä maailmasta. Tähän voimme jokainen vaikuttaa asenteillamme ja teoillamme. Kun visiomme on toteutunut, Alfidon kaltaisia suurenmoisten ihmisten kotipesiä ei enää tarvita. Unelmamme on siis tehdä itsemme tarpeettomaksi. :-)

Janne Sallinen
yrittäjä, Alfido Oy

Kuuntele Alfidon tarina